De Boer houdt kampioensdroom Atlanta United in leven

Reacties

Atlanta United heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van de play-offs in de Eastern Conference van de Major League Soccer. De ploeg van trainer Frank de Boer was in eigen huis nipt te sterk voor New England Revolution.

De Boer houdt kampioensdroom Atlanta United in leven
© Pro Shots
Atlanta United
Atlanta United
1 - 0
New England Revolution
New England Revolution

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd in de play-offs werd Atlanta United bestempeld als de grote favoriet. De regerend kampioen heeft meer financiële slagkracht en beschikt op papier over een betere selectie, maar toch zat De Boer zaterdag lange tijd met een bedrukt gezicht in de dugout. Atlanta speelde in een veel te laag tempo en slaagde er maar niet in om New Engeland Revolution écht onder druk te zetten.

Het was zelfs aan enkele goede reddingen van Brad Guzan te danken dat Atlanta in de wedstrijd bleef. Hoe belangrijk die reddingen waren, bleek wel in de zeventigste minuut. Invaller Florentin Pogba veroverde de bal op het middenveld en speelde Ezequiel Barco aan. De fijnbesnaarde Argentijn had vervolgens een perfecte steekpass op Franco Escobar in huis. Waar iedereen leek te rekenen op een voorzet van Escobar, besloot hij te kiezen voor een verwoestend schot: 1-0.

Het doelpunt van Escobar deed het volgepakte Mercedes Benz Stadium ontploffen. Omdat New England Revolution de aanval moest zoeken na de 1-0 om uitschakeling te voorkomen, kreeg Atlanta de nodige ruimte om de score verder uit te bouwen, maar dat gebeurde niet. Daar zal in Atlanta niemand om malen, want de mannen van De Boer staan in de halve finale en is nog drie overwinningen verwijderd van het tweede algeheel Amerikaans kampioenschap op rij. In de halve finale is Philadelphia Union of New York Red Bulls de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.