Betwiste eretitel Falcao, Larsson is als Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Betwiste eretitel Falcao, Larsson is als Messi

• Als Louis van Gaal hem zaterdag tegen Aston Villa een kans gunt, dan stapt Radamel Falcao op Old Trafford met een eretitel het veld op. De spits mag dan bij Manchester United weinig laten zien, als international heeft hij deze week wel van zich doen spreken. Sterker nog, dankzij zijn drie doelpunten tegen Bahrein (6-0) en Koeweit (3-1) is Falcao de Colombiaanse topscorer aller tijden met 24 goals voor zijn land.

Althans, daar is consensus over. Maar niet iedereen wil Falcao die titel al geven. Arnoldo Iguaran (58) voert naar eigen zeggen nog altijd de lijst aan met 25 doelpunten, maar een van zijn treffers is voer voor discussie. Want telt zijn treffer met Colombia Onder-23 uit 1988 mee? In elk geval gunt Iguaran het Falcao wel. 'Hij is verdient het, als echte goalgetter en idool.'

'Larsson kan net als Messi heel snel van richting veranderen.'
• In gesprek met De Telegraaf is SC Heerenveen-coach Dwight Lodeweges lovend over Sam Larsson. De Zweedse aanvaller is in 2015 een van de belangrijkste spelers voor de Friezen met vijf goals en vijf assists in acht wedstrijden.

• De Argentijnse jeugdinternational Tomas Conechny (foto links) is geblesseerd geraakt tijdens het spelen van, jawel, een potje FIFA. Conechny leunde tijdens het gamen tegen een raam, deze begaf het en hij viel een aantal meters naar beneden. Met wat sneeën en twee gekneusde enkels is hij er nog redelijk vanaf gekomen. Niet bekend is of Conechny zijn potje nog heeft afgemaakt.

• In het voetbal zijn er diverse varianten om succesvol te worden uit een vrije trap. Het vrouwenelftal van Notts County heeft daar een slimmigheidje aan toegevoegd. Tijdens het duel met Arsenal namen de dames hun vrije trap op een wel heel bijzondere manier.

'Op een gegeven moment scandeerden de mensen in het stadion alleen maar olé, olé, als wij in balbezit waren. Het was een emotionele overwinning.'
Jeffry Fortes van FC Dordrecht is in de zevende hemel na de 2-0 overwinning in het oefenduel van Kaapverdië met Portugal. De rechtsback keerde woensdag terug naar Nederland, maar is nog altijd dolblij met de uitslag. (AD/De Dordtenaar)

NAC Breda heeft een nieuwe bestemming gevonden voor overbodige shirts. De oude tricots van De Parel van Het Zuiden worden in Gambia hergebruikt. De ploeg Fire FC werkt zijn wedstrijden voortaan af in het geel-zwarte tenue.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.