Beschermd AZ loot zeer gunstig in Conference League

Reacties

AZ moet in de Conference League naar onder andere Cyprus en Liechtenstein. De Alkmaarders mogen zich zeer gelukkig prijzen met de loting.

Beschermd AZ loot zeer gunstig in Conference League
© Pro Shots

AZ was bij de loting vrijdag geplaatst. De beschermde status betekende dat de zwaarste tegenstanders niet aan de Alkmaarders gekoppeld konden worden. De ploeg van Pascal Jansen kon desondanks meer dan lastige opponenten treffen als OGC Nice en Fiorentina.

Dat leed bleef AZ bespaard. In Groep E werden de Alkmaarders vanuit Pot 2 gekoppeld aan Apollon Limassol, dat in de strijd om een plaats in de Europa League zijn meerdere moest erkennen in Olympiakos Piraeus.

Vanuit Pot 3 kwam FC Vaduz uit de bus voor AZ. De Liechtensteinse club, die uitkomt op het tweede niveau in Zwitserland, schreef donderdag geschiedenis door ten koste van Rapid Wien de groepsfase te bereiken. De loting leverde Dnipro-1 op als derde opponent voor AZ. De Oekraïense club, die in de ogen van de UEFA debuteert in Europa, speelde in de voorronde van de Europa League tegen  AEK Larnaca het thuisduel in het Slowaakse Kosice.

AZ bereikte de groepsfase van de Conference League door achtereenvolgens af te rekenen met Dundee United en Gil Vicente. De Schotten en de Portugezen waren in hun tweeluik in de voorrondes kansloos tegen de Alkmaarders.

Na de voorrondes zijn de groepswedstrijden de volgende fase in het traject naar de Conference League-finale, die op 7 juni wordt gespeeld in Praag. Een plek bij de eerste twee betekent plaatsing voor de knock-outfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.