Beruchte Afrika Cup-scheidsrechter fluit eerste WK-duel België

Reacties

Het eerste WK-duel van België met Canada staat woensdag onder leiding van Janny Sikazwe. De Zambiaanse scheidsrechter baarde eerder dit jaar opzien door te vroeg af te fluiten tijdens het Afrika Cup-duel tussen Tunesië en Mali.

Beruchte Afrika Cup-scheidsrechter fluit eerste WK-duel België
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Canada
Canada

Sikazwe ging in januari de wereld over toen hij tot twee keer toe te vroeg op zijn fluit blies. Eerst floot hij de groepswedstrijd van de Afrika Cup af na 85 minuten. Toen hij erop werd gewezen dat dit veel te vroeg was, ging hij nog even door. Maar na 89 minuten en 45 seconden hield Sikazwe er definitief mee op.

Er bleek uiteindelijk een plausibele verklaring voor het warrige gedrag van Sikazwe. Hij kampte met een zonnesteek en ernstige uitdrogingsverschijnselen, na afloop werd de 43-jarige scheidsrechter naar het ziekenhuis vervoerd. Het incident hield de FIFA dan ook niet tegen om hem te selecteren voor zijn tweede WK.

Vier jaar geleden floot Sikazwe ook al een duel van de Belgen tijdens het WK in Rusland, de eerste groepswedstrijd tegen de Panama (3-0). Later floot hij tijdens dat toernooi nog Japan - Polen. In datzelfde jaar werd hij ook geschorst wegens verdenking van corruptie tijdens een Afrikaanse Champions League-wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.