Juweeltje Mertens opmaat voor ruime winst België op debutant Panama

Reacties

België is het WK in Rusland begonnen met een 3-0 overwinning op Panama. Het debuterende land kon maandag geen vuist maken tegen de Belgen, die op voorsprong kwamen via een prachtige goal van Dries Mertens.

Juweeltje Mertens opmaat voor ruime winst België op debutant Panama

De treffer vlak na rust was een bevrijding voor de Belgen, die in de eerste helft weliswaar de overhand hadden, maar niet tot scoren kwamen. Twee minuten in het tweede bedrijf was het Mertens die met een schitterende volley de Panamese goalie verschalkte. Hij schoot een afvallende bal met een boog over Jaime Penedo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

België, dat achterin met Dedryck Boyata begon in plaats van de niet fitte Vincent Kompany, maakte de gehele wedstrijd de dienst uit. Na ruim een uur viel dan ook de 2-0. Op aangeven van Kevin De Bruyne kopte Romelu Lukaku zijn tweede WK-doelpunt binnen. In 2014 maakte Lukaku al een treffer tegen de Verenigde Staten.

In de slotfase liepen De Rode Duivels verder uit, met wederom Lukaku in de hoofdrol. Eden Hazard stuurde zijn collega in de spits weg en één op één met Penedo rondde Lukaku knap af met een stiftje. Aan het einde van de wedstrijd speelden de Belgen het simpel uit tegen Panama, maar liep bijvoorbeeld De Bruyne nog wel tegen een gele kaart aan. Bij twee gele kaarten is een speler geschorst, de kaarten worden na de kwartfinale kwijtgescholden.

België kan na de winstpartij rustig toeleven naar de volgende groepswedstrijd, tegen Tunesië (23 juni). Op 28 juni staat de kraker tegen Engeland op het programma. Engeland en Tunesië staan maandagavond om 20.00 uur tegenover elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.