Bergkamp mist Eredivisie-rentree Sparta door zware blessure

Reacties

Sparta Rotterdam kan in het seizoen van de Eredivisie-rentree voorlopig geen beroep doen op Roland Bergkamp. De 25-jarige spits heeft afgelopen zaterdag in het oefenduel met NAC Breda (2-2) een kruisbandblessure opgelopen.

Bergkamp mist Eredivisie-rentree Sparta door zware blessure

Een MRI-scan heeft dinsdag uitgewezen dat Bergkamp een kwetsuur aan zijn voorste kruisband heeft opgelopen. De komende dagen wordt bekeken welke behandeling de 1 meter 96 lange aanvaller moet ondergaan. De man die vorig seizoen zes keer scoorde in dertig competitieduels, zal een langdurig revalidatieproces moeten ondergaan.

Trainer Alex Pastoor moet zondag bij het thuisduel met Ajax mogelijk nog een spits missen. Thomas Verhaar raakte onlangs geblesseerd in het oefenduel van de Rotterdammers met het Duitse Augsburg. De 28-jarige aanvaller kreeg een stevige trap tegen zijn enkel. De verwachting is echter dat hij snel weer aan zal sluiten.

De niet geheel wedstrijdfitte David Mendes de Silva had zelf lang de hoop dat hij van de partij zou kunnen zijn tegen Ajax, maar moet daarvan terugkomen. De 33-jarige routinier, die deze zomer terug kwam op zijn besluit om te stoppen als profvoetballer, hoopt op korte termijn weer inzetbaar te zijn voor de kampioen van de Jupiler League.

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.