Berghuis twijfelt over penalty: 'Weet niet of hij terecht was'

Steven Berghuis keerde donderdagmiddag na een schorsing weer terug bij Feyenoord. De aanvoerder zag hoe de Rotterdammers mede door een strafschop twee punten lieten liggen tegen Heracles Almelo. Hij heeft twijfels of die penalty wel gegeven had mogen worden.

Heracles Almelo
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord nam in de 64ste minuut de leiding door een treffer van Orkun Kökcü. 'Ik denk dat wij een goede eerste helft spelen eigenlijk', zei Berghuis na afloop tegenover ESPN. 'Goed in balbezit, een paar goede drukmomenten en we komen in de tweede helft op 1-0 door een mooie goal van Orkun.'

Een paar minuten later trok Heracles de stand alweer gelijk. Na een lichte overtreding van Eric Botteghin op Ismail Azzaoui schoot Sinan Bakis raak vanaf de penaltystip. 'De tweede helft waren we minder dan de eerste', geeft Berghuis toe. 'De energie en de krachten vloeiden weg. Dan geef je zo’n penalty weg. Ik weet niet of hij terecht was. Ik twijfel om heel eerlijk te zijn.'

'Een penalty moet in deze fase van het seizoen echt honderd procent zeker zijn', ging de aanvaller verder. 'Voor mijn gevoel was hij dat niet.' Na de strafschop lukte het Feyenoord niet om nog met de drie punten aan de haal te gaan. Daardoor verloor de club uit Rotterdam-Zuid de strijd om plek vier van Vitesse, dat gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard (3-3). Dick Advocaat en zijn manschappen kunnen zich gaan opmaken voor de play-offs.