Berbatov geeft negentien maanden na laatste wedstrijd duidelijkheid

Reacties

Dimitar Berbatov gaat niet langer op zoek naar een nieuwe club om zijn imposante loopbaan nog wat te verlengen. De Bulgaar heeft besloten om zijn voetbalschoenen definitief op te bergen.

Berbatov geeft negentien maanden na laatste wedstrijd duidelijkheid

De 38-jarige Berbatov speelde in februari van 2018 voor het laatst een officiële wedstrijd, in de Indian Super League. Kerala Blasters FC blijkt de laatste club uit zijn carrière te zijn. 'Ik weet dat sommigen van jullie dachten dat ik al was gestopt, maar ik heb geprobeerd om nog een nieuwe club te vinden', schrijft Berbatov in een uitgebreid statement op Instagram. 'Dat is niet gelukt. Mijn laatste wedstrijd was al meer dan een jaar geleden. Ik wil op één of andere manier in de sport actief blijven, maar ik stop nu wel met mijn actieve professionele loopbaan.'

Berbatov begon met profvoetbal bij CSKA Sofia en kwam via Bayer Leverkusen in de Premier League terecht. Daar blonk hij uit bij Tottenham Hotspur en won hij twee landstitels en de wereldbeker met Manchester United. Berbatov speelde later nog voor Fulham, AS Monaco, PAOK en Kerala Blasters in India. Hij verzamelde 78 interlands voor Bulgarije, is met 48 goals topscorer aller tijden van zijn land en werd zeven keer gekozen tot de beste voetballer van Bulgarije.

'Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn spel', schrijft Berbatov. 'En dat jullie genoten hebben van alles wat ik heb gedaan om jullie te vermaken. Jeetje, ik ga het ontzettend missen, want ik hou zo ontzettend veel van voetbal… Maar ik weet zeker dat jullie mij ook gaan missen', besluit de Bulgaar zijn komische verklaring met een knipoog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.