Benfica ontvangt kwartfinale-ticket, complimenten en vooral heel veel geld

Reacties

Roger Schmidt wist bij PSV nooit echt te overtuigen, maar brengt dit seizoen Benfica tot grote hoogte. Na de afslachting van Club Brugge stoten de Portugezen door naar de kwartfinale van de Champions League. En dat levert in meerdere opzichten een hoop op.

Benfica ontvangt kwartfinale-ticket, complimenten en vooral heel veel geld
© Pro Shots
Benfica
Benfica
5 - 1
Club Brugge
Club Brugge

'We wilden geen genoegen nemen met de marge van twee uit de eerste wedstrijd', vertelde Schmidt na afloop tegenover Eleven Sports. 'We wilden spelen zoals we altijd spelen en waren erg goed. We verdienen het om hier te staan en behoren tot de beste acht teams van Europa.' Benfica eindigde bovenaan in een poule met Paris Saint-Germain en Juventus en dus is de vraag of een eindzege realistisch is. 'Elk team hier kan de Champions League winnen, wij ook.'

Benfica bereikte voor het eerst sinds 1967-68/1968-69 de kwartfinale van de Europa Cup/Champions League in twee opeenvolgende seizoenen. A Bola zag dat Club Brugge daar de uitgelezen tegenstander voor was. 'Een zoete Belgische snack werd rustig opgepeuzeld door een jagende arend. Benfica had een natuurlijke superioriteit en het werd een avond om nooit te vergeten. De adelaar vloog deze avond.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roger Schmidt werd de twaalfde Duitse coach die met zijn ploeg de kwartfinale haalde, sinds de Champions League in deze vorm is opgericht. Geen enkel land deed dat beter dan Duitsland. Het Portugese Público prijst de strijdwijze van Schmidt. 'Volledig in lijn met de eigen filosofie wachtte Benfica het alles-of-niets-voetbal van Club Brugge niet af en pakte het door tot ze opnieuw scoorden. Benfica is een serieus hongerig team dat de Belgische delicatesse zonder enige genade verslond.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Recordinkomsten voor Benfica
Naast het ticket voor de kwartfinale en de vele complimenten, nam Benfica ook nog eens ruim tien miljoen euro in ontvangst. Daarmee heeft de Portugese topclub nu een clubrecord aan prijzengeld te pakken. Deze Champions League-campagne leverde Benfica welgeteld 72,6 miljoen euro op. Dat is 7,2 miljoen euro meer dan het record, dat vorig seizoen werd behaald.

'Benfica betreedt het paleis door de grote deur. Een magische avond met een oogverblindende prestatie. Het liet zien zeker een outsider te zijn voor de titel', zo oordeelde het Portugese nieuwsmedium Record.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.