Benfica beëindigt ellendige reeks tegen negental

Benfica heeft de uitwedstrijd tegen Rio Ave ternauwernood gewonnen. Door de eerste overwinning sinds 24 februari haakt de ploeg van Bruno Lage in de Portugese titelstrijd weer aan bij koploper FC Porto.

Rio Ave
Rio Ave
1 - 2
Benfica
Benfica

Bij Benfica stond de druk er flink op na een erbarmelijke reeks. In de twee duels na de herstart van de Primeira Liga was er nog niet gewonnen en dat gebeurde ook al niet in de twee laatste wedstrijden voor de coronabreak. De teller stond in de competitie inmiddels op vier remises op rij. De titelkandidaat begon slecht op bezoek bij Rio Ave en kwam in de 26ste minuut op achterstand. Mehdi Taremi kopte van dichtbij raak uit een vrije trap vanaf rechts.

Benfica rechtte de rug en was erg dominant. Vlak voor rust dachten de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Rafa Silva werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Ondanks die meevaller kon Rio Ave niet ontsnappen aan de druk. Die druk werd erger nadat Rio Ave-middenvelder Ali Elmusrati rood kreeg na ruim een uur. Kort daarna knalde Haris Seferovic van dichtbij raak: 1-1.

Alle ingrediënten waren er voor een scenario waarin Benfica laat zou toeslaan. Zeker toen Rio Ave de laatste twintig minuten verder moest met negen man na rood voor Nuno Santos. In de 87ste minuut gebeurde het onvermijdelijke. Bij doelpoging vijftien was het opnieuw raak. Julian Weigl, die onlangs nog geraakt werd toen de spelersbus na een thuiswedstrijd werd bekogeld, plaatste de bal met zijn hoofd uit een corner in de linkerbovenhoek: 1-2.

Door de overwinning heeft Benfica weer evenveel punten als Porto. Het onderling resultaat is in het voordeel van Porto en dat gaat in Portugal boven het doelsaldo. De twee titelkandidaten spelen niet meer tegen elkaar.