Beloning lonkt voor Frenkie de Jong na sterke en productieve maand

Reacties

Frenkie de Jong is door La Liga genomineerd voor de titel Speler van de Maand januari. De middenvelder van Barcelona is dit kalenderjaar uit de startblokken geschoten bij de formatie van Ronald Koeman.

Beloning lonkt voor Frenkie de Jong na sterke en productieve maand
© Pro Shots

De Jong heeft tegenwoordig een iets aanvallendere rol op het middenveld van de Catalanen. Dat leverde aan het begin van 2021 direct het gewenste resultaat op. De Jong was namelijk in vier competitiewedstrijden goed voor twee doelpunten. Zowel tegen Huesca als Elche was hij trefzeker. In dit kalenderjaar heeft hij er al net zoveel competiegoals inliggen als in zijn gehele debuutseizoen voor Barcelona. Ook in de strijd om de Supercopa tegen Real Sociedad wist de Nederlander het net te vinden deze maand.

Naast De Jong zijn Sergio Canales (Real Betis), Toni Kroos (Real Madrid), Pau Torres (Villarreal), Luis Suárez (Atlético Madrid), Youssef En-Nesyri (Sevilla) en Roger Martí (Levante) in de race voor de titel beste speler van januari.

Woensdagavond neemt Barcelona het in de strijd om de Copa del Rey op tegen Rayo Vallecano. Zondag wacht in competitieverband Athletic de Bilbao. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt momenteel tien punten, terwijl de Madrilenen nog een wedstrijd te goed hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.