België niet in paniek na clash met Finse wonderdoelman

Reacties

België stelde woensdag zwaar teleur door in eigen huis niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Finland. De Rode Duivels raken echter niet in paniek door de onverwachte remise.

België niet in paniek na clash met Finse wonderdoelman

Volgens de Belgen mag Finland zijn doelman Lukas Hrádecký bedanken dat het geen ruime nederlaag leed. De cijfers onderbouwen die bewering, want België schoot in Brussel liefst 28 keer. Daarentegen ondernam Finland slechts drie doelpogingen.

'Ik vind die uitslag niet zo erg. Belangrijker is dat we geen nieuwe blessures opliepen', aldus bondscoach Marc Wilmots. 'We kregen misschien zeventien kansen, maar hun keeper speelde schitterend. Zo iemand kunnen we op het EK ook tegenkomen. Als we 1-0 waren voorgekomen, hadden we ook een totaal andere match gekregen. Qua spel moeten we ons niet veel zorgen maken. We kregen één kans tegen.'

Invaller Romelu Lukaku voorkwam vlak voor tijd een blamage voor België, door de 1-1 voor zijn rekening te nemen. Het was een welkome treffer voor de spits, die zijn concurrenten Michy Batshuayi en Christian Benteke eerder in het duel keer op keer had zien falen en nu verzekerd lijkt van een basisplaats op het EK. Eigenlijk zou Lukaku rust krijgen tegen de Finnen. 'Maar Wilmots kwam naar mij en vroeg of ik toch niet wou spelen. "Natuurlijk", zei ik', vertelde hij aan Sporza.

Voor aanvang van het EK, waarop Italië, Ierland en Zweden de opponenten van België zijn, oefenen onze zuiderburen nog een keer. Dat is op maandag, thuis tegen Noorwegen.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.