België moet uitshirt aanpassen: 'FIFA laat ons geen keuze'

Reacties

België moet het uitshirt voor het WK aanpassen. De FIFA wil niet dat het land het shirt draagt omdat er aan de binnenzijde van de kraag het woord 'LOVE' staat.

België moet uitshirt aanpassen: 'FIFA laat ons geen keuze'
België
België
1 - 0
Canada
Canada

De Belgen zouden gaan spelen met een uitshirt met regenboogprint als symbool voor diversiteit en inclusiviteit. Aan de binnenkant van de kraag stond het woord ‘LOVE’, maar dit was niet zichtbaar. Toch trekt de FIFA een streep door het plan. De voetbalorganisatie wil niet dat landen politieke of maatschappelijke statements maken en roept België daarom op het shirt aan te passen.

'Het is triest, maar de FIFA laat ons geen keuze. Voor het overige blijft de uitrusting ongewijzigd', vertelt de Belgische bondsvoorzitter Peter Bossaert aan Het Nieuwsblad. De bond plakt nu over het woordje LOVE een extra sticker. Verder is het kleurrijke opwarmingshirt van België verboden door de FIFA, de reden hiervoor is onbekend.

Het nieuws komt in navolging van het bericht dat de WK-landen geen OneLove-band mogen dragen tijdens dit toernooi. Als een speler dit wel doet, loopt hij het risico op een gele kaart. Het heeft verschillende landen waaronder België en Nederland doen besluiten de band niet te dragen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.