FIFA legt uit waarom OneLove-band niet mag en biedt alternatief

Reacties

Als alternatief voor de OneLove-band heeft de FIFA de No Discrimination-campagne naar voren gehaald. Aanvoerders kunnen die band tijdens het hele WK dragen. Aanvankelijk was dat pas het plan vanaf de kwartfinale. De wereldvoetbalbond benadrukt in een statement dat het een inclusieve organisatie is die ook de One Love-actie steunt.

FIFA legt uit waarom OneLove-band niet mag en biedt alternatief
© Pro Shots

Desondanks mogen de aanvoerders van België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Nederland, Wales en Zwitserland de OneLove-band tijdens het WK niet dragen. Doen ze dat wel, dan krijgen ze een gele kaart. De FIFA wijst op erop dat de regels voorschrijven dat elke aanvoerder de aanvoerdersband moet dragen die beschikbaar wordt gesteld door de FIFA.

Het dragen van de OneLove-band is daarom niet toegestaan. 'De FIFA is een inclusieve organisatie die wil dat het voetbal ten goede komt aan de maatschappij door goede en legitieme acties te steunen, maar dat moet wel worden gedaan binnen het kader van de competitieregels die bij iedereen bekend zijn', licht de wereldvoetbalbond toe.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino benadrukt dat hij de LHBTI-gemeenschap steunt. 'Ik heb over dit onderwerp gesproken met de hoogste leider van het land. Zij hebben bevestigd, en ik kan bevestigen, dat iedereen welkom is. Als iemand het tegenovergestelde beweert, dan is dat niet de mening van het land en zeker niet de mening van de FIFA.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.