Belgen twee dagen vrij na debacle tegen Oranje: 'Snap de ontgoocheling'

België is maandag begonnen aan de voorbereiding op de Nations League-wedstrijd tegen Polen. Bondscoach Roberto Martínez gaf zijn ploeg twee dagen vrij na de pijnlijke nederlaag tegen het Nederlands elftal (1-4).

België
België
6 - 1
Polen
Polen

Twee dagen voor het treffen met Polen schoven doelman Simon Mignolet en flankspeler Timothy Castagne aan voor een perspraatje. Volgens Mignolet had de selectie even rust nodig. 'We hebben de wedstrijd nog niet nabesproken. We hebben de tijd genomen om zelf tot rust te komen.'

Lessen
'Nu start de voorbereiding op Polen en moeten de juiste lessen getrokken worden', vervolgde de keeper. 'Soms leer je van slechte prestaties het meest. Laten we hopen dat dat het geval is. Eigenlijk hebben we geluk dat er zo snel een wedstrijd aankomt. Daarin kunnen we ons weer laten zien.'

Met de kritiek die na de wedstrijd oplaaide, kon Mignolet naar eigen zeggen weinig. 'Er wordt dan vaak gesproken over een gebrek aan inzet en motivatie, maar daar is echt nooit sprake van. Een makkelijke en flauwe uitleg, vind ik. Zodra het fluitje klinkt, denk je niet meer aan het grote aantal wedstrijden dit seizoen. En trouwens, Nederland had er minstens net zo veel gespeeld als wij.'

Schaamte
Castagne weet de nederlaag tegen Oranje aan iets anders. 'Er was niet genoeg intensiteit en agressiviteit bij ons. Als we de beste willen zijn, mogen we nooit zulke wedstrijden spelen. Iedereen moet in de spiegel kijken. Er was bijna schaamte bij ons. Het was goed dat we twee dagen even vrij waren, zo kon iedereen het hoofd leegmaken.'

De speler van Leicester City snapt wel dat de nederlaag hard is aangekomen bij de fans. 'We hebben een sterk team dat al veel gepresteerd heeft, met veel kwalitatieve spelers. Dan is het normaal dat mensen veel verwachten. Als je dan zo verliest tegen je buurland, snap ik de grote ontgoocheling wel. Dat Nederland op alle vlakken beter was, voedt de kritiek natuurlijk.'