Bekritiseerde Flick niet bezig met vertrek na vervolg dramatische reeks

Reacties

Bondscoach Hansi Flick van Duitsland ligt na de oefennederlaag tegen Colombia hevig onder vuur in eigen land, maar hij houdt vertrouwen in betere tijden bij Die Mannschaft. Flick krijgt ook het vertrouwen vanuit de spelersgroep.

Bekritiseerde Flick niet bezig met vertrek na vervolg dramatische reeks
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
0 - 2
Colombia
Colombia

Duitsland verloor vorige dinsdag van Colombia en ging een paar dagen eerder onderuit tegen Polen (1-0). Daarvoor was er een gelijkspel tegen Oekraïne (3-3). De Duitsers, gastheren van het EK in 2024, sloten de vorige interlandperiode nog af met een nederlaag tegen België (2-3). De viervoudig wereldkampioen won slechts vier van de laatste zestien interlands.

Duits recordinternational Lothar Mätthaus vraagt zich af of het nog komt goed tussen Flick en zijn ploeg. 'Er is veel hulpeloosheid, op en naast het veld. Er zit veel zand in de motoren. De nederlaag was ook meer dan verdiend. Het team oogt moe en onzeker. Wij maken tegenstanders op dit moment sterk', verklaarde Matthäus tegenover RTL.

Duitse media stellen dat de druk op de positie van Flick steeds meer toeneemt, maar de spelers waren na de nieuwe nederlaag tegen Colombia ook zelfkritisch. 'Wij moeten het nu niet over de positie van de bondscoach hebben', zei Emre Can tegen SID. 'Wij moeten als spelers vooral naar onszelf kijken. Wij zijn verantwoordelijk voor dit resultaat.'

Vertrouwen
Flick gelooft erin dat hij de juiste man is om Duitsland naar het EK te leiden. 'Ja, mijn filosofie past ook goed bij deze groep. Maar natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik heb ook te doen met onze fans. In september moeten we echt weer gaan presteren', zei de voormalig assistent van bondscoach Joachim Löw na de nederlaag tegen Colombia op een persconferentie.

Aan opstappen heeft Flick nog geen moment gedacht, zegt hij. 'Ik heb nog altijd plezier in mijn werk, ook al heb ik nooit zo'n situatie meegemaakt als waarin we nu zitten. Ik kan nog altijd met de beste spelers van Duitsland werken en we gaan er alles aan doen om in september klaar te zijn voor de volgende duels', besloot Flick. Duitsland speelt op 9 september tegen Japan en oefent drie dagen later tegen Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.