Bekerhouder Atlético met hangen en wurgen naar laatste vier

Reacties

Atlético Madrid heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. In San Mamés Barria was Athletic de Bilbao heer en meester, maar ging wel ten onder: 1-2.

Bekerhouder Atlético met hangen en wurgen naar laatste vier

Atlético Madrid had een zware kluif aan Bilbao. De openingsfase was weliswaar voor Atlético, maar na ruim een kwartier nam de thuisploeg het heft in handen. Met kansen via Mikel Rico, Iker Muniain en Adúriz werd Bilbao steeds gevaarlijker.

Het krachtsverschil werd pas vlak voor de rust uitgedrukt in cijfers. Op aangeven van linksachter Mikel Balenziaga kopte Adúriz schitterend binnen: 1-0. Ook na de hervatting ging de ploeg van trainer Ernesto Valverde nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Atlético speelde terughoudend en wist geen moment te imponeren.

Toch trokken de Madrilenen aan het langste eind. Na tien minuten in de tweede helft tekende Raúl García geheel tegen de verhouding in voor de gelijkmaker. Na die treffer ging Bilbao opnieuw op jacht naar de winst, maar moest het toezien hoe Diego Costa vlak voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Door de winst treft Atlético in de halve finale stadgenoot en aartsrivaal Real Madrid. Dat is direct een herhaling van de finale van vorig seizoen, toen Atlético met 2-1 won na verlenging. Trainer Diego Simeone zag Felipe al na veertien minuten uitvallen. De Braziliaan moest het veld per brancard verlaten vanwege een liesblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.