Machteloos Barcelona speelt Atlético in de kaart

Een bijzonder pover Barcelona wist zondagavond niet te winnen op bezoek bij Levante. Door het 1-1 gelijkspel kan Atlético Madrid de koppositie van de Primera División zondagavond grijpen.

Barcelona, waar Lionel Messi in de basis begon en Ibrahim Afellay ontbrak, kwam al in de tiende minuut op achterstand. Levante legde het gebrek aan lengte in de ploeg van trainer Gerardo Martino bloot bij een corner van Andreas Ivanschitz, die door Loukas Vyntra tegen de touwen werd gekopt. Negen minuten later kwam Barça alweer langszij via een vrijwel identieke goal van Gerard Piqué, die raak kopte na een hoekschop van Xavi.

Het eerdere competitieduel tussen beide ploegen was in een 7-0 overwinning voor Barcelona geëindigd, maar op bezoek in Valencia wist Barcelona er bepaald geen voetbalfeest van te maken. Levante maakte slim gebruik van zijn fysieke dominantie en verdedigde bovendien uitstekend. Bovendien had het met doelman Keilor Navas een betrouwbaar slot op de deur.

In de slotfase van de tweede helft werden Barça's aanvalspogingen steeds wanhopiger. De Catalanen creëerden echter nauwelijks kansen en als die mogelijkheden er al kwamen, stond telkens Navas in de weg.

Door het puntenverlies van Barça kan Atlético Madrid de koppositie in Spanje zondagavond voor het eerst dit seizoen alleen in handen krijgen. De Madrilenen worden koploper als zij het thuisduel met Sevilla van 21.00 uur winnend afsluiten. Barça heeft na twintig duels 51 punten, een punt meer dan Real Madrid en Atlético, dat een wedstrijd minder speelde.