'Gouden' Ronaldo zet toon tegen Real Betis

Real Madrid heeft zich zonder problemen ontdaan van Real Betis (0-5). Met dank aan Cristiano Ronaldo was de klus in Sevilla in de eerste helft al geklaard.

Stephan Andersen keek na tien minuten in Benito Villamarín met een hulpeloze blik naar zijn ploeggenoten. De Deense doelman had machteloos moeten toezien hoe Ronaldo met een kiezelhard schot van twintig meter de score had geopend.

De Portugees, die maandag de Gouden Bal kreeg als beste speler van de wereld, had ook een aandeel in de 0-2 van Real Madrid. Na een overtreding op hem kon Gareth Bale uit een vrije trap op fraaie wijze de marge vergroten. Opnieuw was Andersen kansloos.

Real Madrid hoefde zich in de tweede helft nauwelijks verder in te spannen om de drie punten te pakken. Karim Benzema had op slag van rust na voorbereidend werk van Luka Modric de laatste hoop bij Real Betis weggenomen.

Ángel di María voegde na een uur nog een treffer toe aan het totaal van Real Madrid in Sevilla, voordat Ronaldo kort voor tijd met een mislukte omhaal de assist leverde voor de 0-5 van Álvaro Morata. Daarmee werd de aanvallende tactiek van trainer Carlo Ancelotti vertaald in de score.

Door de zege kwam Real Madrid op gelijke hoogte met koplopers Barcelona en Atlético Madrid, die echter zondag nog in actie komen. Voor Real Betis, met elf punten afgetekend laatste in de Primera División, zijn de zorgen onverminderd groot.