Bejubelde Lampard teleurgesteld ondanks fraai ontvangst

Frank Lampard genoot van de ontvangst die hij kreeg bij zijn eerste thuiswedstrijd als manager van Chelsea in de Premier League. De clubicoon baalde echter als een stekker van het 1-1 gelijkspel tegen Leicester City.

De supporters van Chelsea zongen Lampard negentig minuten lang toe en hadden enkele fraaie spandoeken gemaakt om duidelijk te maken dat er heel veel vertrouwen is in de trainer. 'Het voelde fantastisch om terug te zijn. Het voelt heel speciaal om nu de manager van Chelsea te zijn op Stamford Bridge, het is een droom. Ik wil de fans enorm bedanken voor de prachtige ontvangst die ik kreeg.'

Hoewel Lampard genoot van de supporters, zorgde de wedstrijd tegen Leicester voor kopzorgen. Chelsea speelde voor rust bij vlagen fantastisch, maar gaf een 1-0 voorsprong in de tweede helft weg. 'Uiteindelijk ben ik hier niet om toegezongen te worden, maar om mijn werk te doen. Mooi voetbal is leuk, maar het draait om resultaat en het resultaat is gewoon heel teleurstellend. Wij kunnen en moeten beter.'

'Na de 1-0 van Mason Mount kregen we een hele lading kansen om meer doelpunten te maken. Op dat moment hadden we uit moeten lopen naar 2-0 of 3-0. Omdat wij de kansen niet afmaakten, kreeg Leicester het geloof dat er toch nog iets te halen viel voor hen. In de tweede helft gaven we hen veel te veel ruimte. Leicester kan geweldig counteren. Ik snap dat mijn ploeg nog niet negentig minuten lang vol gas kan geven, maar tijdens rustmomenten moeten we dan veel zuiniger zijn in balbezit. Nu was er continu balverlies', analyseerde Lampard.

Lampard is langzaam maar zeker wel klaar met de complimenten die hij krijgt over zijn aanvallende spelopvatting. 'Voetbal draait om resultaten, zo simpel is het. Natuurlijk voetballen we soms heel goed, maar ik wil winnen. Het beste scenario is wanneer het samengaat, mooi voetbal en winnen. Ik denk dat wij de kwaliteiten hebben om dat voor elkaar te krijgen, maar we hebben nog veel werk te verzetten. Aan de andere kant moet iedereen bij deze club ook geduld hebben. We konden geen spelers kopen en raakten met Eden Hazard de belangrijkste speler kwijt. Ik denk dat iedereen onze situatie begrijpt. We hebben tijd nodig, maar we kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien.'