Frivool Chelsea vergeet zich ook tegen Leicester te belonen

Chelsea heeft ook de derde officiële wedstrijd onder leiding van manager Frank Lampard niet gewonnen. Tegen Leicester City speelde de ploeg in eigen huis voor rust ijzersterk, maar de vele kansen die toen gemist werden braken de Engelse topclub in de tweede helft op.

Chelsea
Chelsea
1 - 1
Leicester City

Complimenten kreeg Chelsea genoeg de laatste weken. De eerste helft tegen Manchester United was indrukwekkend, de 4-0 nederlaag die werd geleden was dat niet. Ook in het duel om de Europese Super Cup maakte de ploeg van Lampard veel indruk tegen Liverpool, maar wederom stonden de Londenaren na afloop met lege handen. Ook tegen Leicester City bleef de beloning uit.

Lampard verkoos Mason Mount (ex-Vitesse) boven Mateo Kovacic en kreeg daar geen spijt van. De lichtvoetige aanvallende middenvelder was de grote smaakmaker bij Chelsea in de eerste helft, al lieten ook zijn ploeggenoten fraaie dingen zien. Leicester City kwam er totaal niet aan te pas en werd bij vlagen weggespeeld door Chelsea, dat het thuispubliek verwende met aanvallend voetbal in een hoog tempo.

Mount
De beloning voor het goede spel volgde al in de zevende minuut. Wilfred Ndidi stond te slapen en werd afgetroefd door Mount, die de bal vlak voor de zestien van Leicester overnam en feilloos binnenschoot: 1-0. Het eerste doelpunt ooit van de jonge Engelsman in de Premier League en het eerste competitiedoelpunt van Chelsea dit seizoen.

Kansen waren er daarna voldoende om verder uit te lopen voor Chelsea, maar Christian Pulisic, Mount en Emerson hadden het vizier niet op scherp staan. Daardoor was er bij rust nog niets beslist en dat brak The Blues na rust op. Leicester oogde als herboren en Chelsea kreeg het tempo niet terug in de wedstrijd. Aan de hand van een ijzersterke James Maddison nam Leicester het initiatief over.

Van schlemiel tot held
Uitgerekend Ndidi nam in de 67ste minuut de verdiende gelijkmaker voor zijn rekening. De middenvelder kopte op aangeven van Maddison raak, nauwelijks gehinderd door zijn directe tegenstander César Azpilicueta. Met Tammy Abraham en Willian als verse aanvallende krachten probeerde Lampard de wedstrijd te kantelen, maar het was Maddison die als eerste een grote kans kreeg. Oog in oog met Kepa liet hij na de 1-2 binnen te schieten. Aan de andere kant kwam Abraham centimeters tekort om een voorzet van Pedro binnen te koppen.

Zo won Chelsea ook de derde officiële wedstrijd onder leiding van Lampard niet. Het eerste punt van het seizoen is weliswaar binnen, maar de trainer zal ongetwijfeld liever wat minder complimenten en wat meer punten willen hebben op dit moment. Leicester, dat via Vardy en Youri Tielemans nog kansen kreeg op meer, staat op twee punten.