Beelden Ligue 1: El Ghazi de held, bizarre schwalbe Malcom

Anwar El Ghazi werd zondag de gouden wissel bij Lille. Edinson Cavani pakte zaterdag het doelpuntenrecord bij Paris Saint-Germain tegen Montpellier. Ook een hoofdrol voor ex-Ajacied Yaya Sanogo bij Toulouse. En Olympique Marseille en AS Monaco maakten er een aantrekkelijk gelijkspel van. Bekijk hieronder de beelden.

Olympique Marseille - AS Monaco 2-2
Marseille en Monaco zijn - met Olympique Lyon - in een hevige strijd om plek twee in de Ligue 1 verwikkeld. Beide ploegen maakten er zondagavond een aantrekkelijk schouwspel van. Dankzij twee vroege goals voor én na rust, deelden ze de punten.

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 3-1
De Nederlandse enclave in Frankrijk beleefde een off-day tegen Bordeaux. Memphis Depay en Kenny Tete konden beiden als invaller het tij niet keren. Het moment van de wedstrijd kwam op naam van Malcom. De aanvaller, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Spurs en Arsenal, versierde een penalty door middel van een ongelooflijke schwalbe.

Lille -Strasbourg 2-1
Anwar El Ghazi was zondag de held van Lille. Met een goal en een assist wees de aanvaller zijn ploeg de weg naar de zege op Strasbourg. 'Tijdens mijn warming-up had ik al een goed gevoel', zei El Ghazi op de clubsite. In de 67ste minuut betrad hij het veld. 'Het stond bij mijn entree nog 0-0 en ik was direct gevaarlijk. Ik ben heel blij dat ik heb kunnen scoren en een beslissende pass heb kunnen geven.'

Paris Saint-Germain - Montpellier 4-0
Tijdens de ruime zege op Montpellier schreef Cavani geschiedenis. Door één van de vier treffers voor zijn rekening te nemen, werd hij topscorer aller tijden van de club. Door zijn 157ste treffer te maken voor PSG passeerde hij Zlatan Ibrahimovic, die tot 156 doelpunten kwam in Franse dienst.

Na afloop van de zege sprak de Uruguayaan tegenover Canal + vol trots over zijn record bij de club uit Parijs. 'Het is iets geweldigs, ik ben heel emotioneel. In het leven krijg je niet altijd zoveel warmte. Ik ben erg tevreden en erg blij om hier te zijn.'

Metz - OGC Nice 2-1
Bij Metz ontpopte Nolan Roux zich tot de grote man door beide doelpunten tegen Nice op zich te nemen. Dit in een bijzonder onvriendelijk duel, met een directe rode kaart in de eerste helft en negen gele kaarten in totaal. Ook miste Mario Balotelli nog een strafschop, maar de Italiaan maakte dat vervolgens weer goed.

Toulouse - Troyes 1-0
Toulouse boekte een belangrijke zege op Troyes dankzij Sanogo. De ex-Ajacied maakte de enige treffer van de wedstrijd. Jimmy Giraudon kreeg al na drie minuten de rode kaart gepresenteerd bij de bezoekers.