Marseille en Monaco laten na te profiteren van misstap Lyon

Hoewel PSG onbedreigd kampioen lijkt te gaan worden in Frankrijk, is er een spannende strijd gaande in Frankrijk om plek twee op de ranglijst. Nadat Olympique Lyon eerder vandaag kansloos onderuit ging bij Girondins de Bordeaux (3-1), wist zowel Marseille als Monaco dat de tweede plek voor het oprapen lag. Maar door een 2-2 gelijkspel liepen beide ploegen maar nauwelijks in.

De wedstrijd begon heerlijk in Marseille. Al na vier minuten opende Keita Baldé de score nadat hij een afgeslagen voorzet oppikte en beheerst in de rechterhoek schoot. De bezoekers konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Drie minuten later was het al gelijk nadat Adil Rami een bal van dichtbij kon binnenkoppen na een pass van Florian Thauvin: 1-1. Dimitri Payet had halverwege de eerste helft de thuisploeg op voorsprong moeten zetten, maar de smaakmaker van het EK 2016 schoot in vrijstaande positie wild over.

Ook in de tweede helft duurde het niet lang voordat er aan beide kanten gescoord werd. Na anderhalve minuut kopte Valere Germain vallend raak na een goed aangesneden vrije trap. Maar ook de thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong. Vier minuten later kreeg Fabinho met enig geluk de bal mee en hij schoot vervolgens via de binnenkant van de paal de 2-2 binnen.

In het restant van de wedstrijd was het voornamelijk Marseille dat aanspraak maakte op de zege, maar de ploeg zette de vele schietkansen (zeventien in totaal) niet om in doelpunten. Aan de andere kant had Monaco uiteindelijk aan drie schoten tussen de palen genoeg om twee goals te maken.

Zodoende profiteren beide ploegen niet van de misstap van Lyon. Marseille komt nu op gelijke hoogte met de ploeg van Kenny Tete en Memphis Depay, terwijl Monaco op een punt achterstand volgt.