Invaller Memphis kan Lyon week na PSG-pareltje nu niet helpen

Memphis Depay was vorige week de grote man bij Olympique Lyon, toen hij als invaller in het veld kwam tegen Paris Saint-Germain en in de absolute slotfase op schitterende wijze de winnende treffer maakte. Zondag heeft Memphis dit kunststukje niet kunnen herhalen tegen Girondins Bordeaux: 3-1.

Ondanks zijn heldenrol tegen PSG begon Memphis zondag gewoon weer op de bank en vanaf die positie zag hij zijn ploeg een verschrikkelijke eerste helft spelen. Voormalig PSV'er Marcelo was met een rake kopbal uit een corner nog wel trefzeker voor Lyon, maar de bezoekers gingen met een ruime achterstand rusten (3-1). Voor de tweede helft voerde Lyon-coach Bruno Génésio daarom een dubbele wissel door. Naast Memphis kwam ook Kenny Tete als invaller binnen de lijnen.

De Nederlanders konden het tij niet keren. Lyon slaagde er niet in om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen en daardoor werd de wedstrijd nooit meer spannend. Ook het feit dat Bordeaux-verdediger Otavio een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart pakte, na een overtreding op Nabil Fekir, veranderde daar niets aan.

Met de derde nederlaag van dit seizoen heeft Lyon de tweede plek op de ranglijst in de Ligue 1 op het spel gezet. Olympique Marseille en AS Monaco, die later deze zondag tegenover elkaar staan, kunnen Lyon nu passeren. Koploper PSG won zaterdag van Montpellier en heeft elf punten meer dan Lyon.