Invaller Memphis knalt Lyon in absolute slotfase langs PSG

Memphis Depay heeft zondag een droomavond beleefd. De aanvaller van Olympique Lyon begon nog op de bank voor de topper tegen Paris Saint-Germain, maar viel in de tweede helft in en maakte in de laatste seconden van de wedstrijd met een fantastische uithaal het winnende doelpunt. Voor PSG betekende dit pas de tweede competitienederlaag van het seizoen.

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2-1
Net als afgelopen woensdag tegen Guingamp moesten Kenny Tete en Memphis op de bank beginnen bij Olympique Lyon. Vanaf die positie zagen zij hun ploeg een geweldige start van de topper tegen koploper Paris Saint-Germain beleven, met een zeer vroege en prachtige openingstreffer. Nabil Fekir leek in de derde minuut met een vrije trap voor een voorzet te gaan zorgen, maar verraste vriend en vijand door voor eigen succes te gaan. Hij scoorde fantastisch.

PSG wilde snel antwoorden en Edinson Cavani schoot maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. De bezoekers misten Neymar door een dijbeenblessure en raakten in de eerste helft ook Kylian Mbappé kwijt, toen de tienerster werd getorpedeerd door de uitkomende Lyon-doelman Anthony Lopes. Mbappé kon de wedstrijd hierna niet vervolgen en werd tien minuten voor rust vervangen door Julian Draxler. De blessure die Mbappé heeft opgelopen valt gelukkig mee.

Lyon leek de nipte voorsprong mee de rust in te nemen, maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam PSG toch nog op gelijke hoogte. Dani Alves vond Layvin Kurzawa en die ramde de bal met een kiezelharde volley tegen de touwen. In de tweede helft ging PSG op zoek naar meer en Draxler, Marco Verratti en Kurzawa werden in de eerste tien minuten na de onderbreking gevaarlijk. Zij slaagden er echter niet in om PSG op voorsprong te zetten.

Niet lang na de kans voor Kurzawa kwam PSG met tien man te staan. Alves probeerde een counter eruit te halen en schoffelde op het middenveld Tanguy Ndombele neer, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. Bij Lyon kwam Memphis niet lang hierna in de ploeg voor Aouar Houssem en diep in blessuretijd groeide de invaller uit tot de man van de avond. Memphis dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot van twintig meter afstand geweldig de winnende binnen: 2-1. Lyon staat dankzij deze zege nu tweede in de Ligue 1.

AS Monaco - Metz 3-1
AS Monaco maakte geen fout in de thuiswedstrijd tegen Metz, dat de laatste veertig minuten van de wedstrijd met tien man speelde, vanwege een rode kaart voor Eiji Kawashima. De keeper van Metz haalde kort na rust een doorgebroken speler neer en moest daardoor vroegtijdig naar de kleedkamer. Op dat moment stond Monaco al 1-0 voor, dankzij een succesvolle poeier van Jorge. Hij scoorde in de blessuretijd van de eerste helft.

Op aangeven van Thomas Lemar krulde Rachid Ghezzal op fraaie wijze de tweede treffer van de avond binnen, voordat Metz iets terugdeed met een rake kopbal uit een hoekschop van Ibrahima Niane. Een comeback zat er echter niet in voor de bezoekers en tien minuten voor tijd bracht Ronny Lopes de marge met een simpele intikker na een knappe actie van Fabinho terug op twee: 3-1. Monaco staat vierde in de Ligue 1, met twee punten minder dan nummer twee Lyon.

OGC - Saint-Étienne 1-0
Wylan Cyprien werd de matchwinner bij het duel tussen OGC Nice en Saint-Étienne. De middenvelder van de thuisploeg schoot na ruim twintig minuten een vrije trap over de muur en langs de kansloze doelman Stephane Ruffier en dit bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Nice staat zesde in de Ligue 1 en heeft net zoveel punten als nummer vijf FC Nantes. De achterstand op nummer vier Monaco is met twaalf punten enorm.