Invaller El Ghazi tilt Lille met heldenrol over degradatiestreep

Anwar El Ghazi heeft met zijn ploeg Lille OSC belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Thuis tegen Strasbourg won de ploeg in de absolute slotfase dankzij een assist van de ex-Ajacied (2-1), die daarvoor ook al voor de 1-0 had gezorgd.

Het verschil tussen de middenmoot en de degradatieploegen in de Ligue 1 is klein. Lille had derhalve zondagmiddag een goede kans om een flinke stap op de ranglijst te maken, mits er gewonnen werd en daar leek het lange tijd niet op.

Het stond namelijk lang 0-0 in het Stade Pierre-Mauroy. In de 66ste minuut besloot Lille-coach Christophe Galtier daarom om El Ghazi binnen de lijnen te brengen. En dat sorteerde binnen tien minuten al effect. De aanvaller kopte een voorzet van Nicolas Pépé goed binnen in de korte hoek. Twee minuten later werd het echter al weer gelijk door Idriss Saadi.

De arbitrage gaf in de slotfase vervolgens drie minuten extra tijd, maar het duurde uiteindelijk tot de 94ste minuut voordat er alsnog een beslissing viel. Een lage corner van El Ghazi belandde voor de rechtervoet van Edgar Ié, die de linkerhoek vond: 2-1.

Door de overwinning komt Lille op 25 punten uit 23 duels en staat daarmee één plek boven de degradatiestreep.