Beauty Ruiz houdt Costa Rica op koers voor WK-deelname

Bryan Ruiz heeft andermaal zijn waarde bewezen voor Costa Rica. De aanvaller, die een verleden heeft bij FC Twente en PSV, schoot zijn land langs Trinidad & Tobago: 2-1.

Costa Rica kende in de WK-kwalificatiewedstrijd een ware droomstart. Francisco Calvo zorgde na minder dan een minuut voor de 1-0. Tien minuten voor rust maakte Kevin Molino echter gelijk namens Trinidad. Met buitenkant voet bracht Ruiz Costa Rica nog voor de pauze op fraaie wijze weer op voorsprong.

Het doelpunt van de aanvoerder bleek voldoende voor de overwinning, waardoor Costa Rica op koers blijft voor plaatsing voor het WK 2018 in Rusland. Het land staat tweede met elf punten uit zes duels, drie punten meer dan de Verenigde Staten. Koploper Mexico heeft veertien punten.

In de CONCACAF-regio gaan de eerste drie landen in de groep rechtstreeks naar het WK. De nummer vier speelt play-offs. In de strijd om die vierde plek deed Panama goede zaken door directe concurrent Honduras op 2-2 te houden, waardoor het verschil tussen beide landen twee punten blijft.