Bayern zit in zijn maag met Mané: 'Hij is nog op zoek naar zichzelf'

Reacties

Thomas Tuchel heeft bij Bayern München natuurlijk niet alles 180 graden gedraaid sinds hij het er overnam van Julian Nagelsmann, maar de nieuwe trainer had voor Sadio Mané wel een onprettige verrassing in huis. De Senegalees begon in de topper tegen Borussia Dortmund op de bank.

Bayern zit in zijn maag met Mané: 'Hij is nog op zoek naar zichzelf'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 2
SC Freiburg
SC Freiburg

Dat hij moest wijken, in dit geval voor Eric Maxim Choupo-Moting als spits, is nieuw voor de aanvaller, die zich in zijn lange periode bij Liverpool geen moment zorgen hoefde te maken over zijn basisplaats in belangrijke wedstrijden. Algemeen directeur Oliver Kahn constateert ook dat Mané in de Allianz Arena met dingen te maken krijgt die hem op Anfield bespaard bleven, vooral aangaande concurrentie.

'Sadio is op zijn manier een fenomeen. Hij zoekt bij Bayern nog steeds naar zichzelf. Op de flanken hebben wij veel concurrentie, dat is nieuw voor hem. Dat heeft hij bij Liverpool volgens mij niet gehad, dat er zoveel kwaliteit op de vleugels rondliep. Soms stond hij bij ons in het centrum, maar toen raakte Choupo-Moting in grote vorm. Dat is nu zijn situatie, daar is hij niet mee bekend', aldus de gewezen topkeeper in Kicker.

Zijn trainer Thomas Tuchel maakt zich minder zorgen, bleek op een persconferentie. 'Ik ken hem nog uit Engeland. Hij is een absolute topspeler, daarover geen vragen. Volgens mij heeft hij in de zwaarste competitie ter wereld elk jaar twintig tot dertig keer gescoord bij Liverpool. Hij heeft een buitengewoon niveau, heeft met Liverpool alle prijzen gewonnen en was daar echt een sleutelspeler. Zijn belang en potentie staan buiten kijf.'

Dat hij zijn Liverpool-vorm nog niet heeft gevonden, snapt de coach wel. 'Ook de meest ervaren spelers moeten acclimatiseren bij een nieuwe club, en dan komt er nog een blessure overheen. Spelers als Sadio zijn gevoelig en kunnen hun vertrouwen en vorm ietwat verliezen, dat is de sleutel. Er is geen twijfel aan zijn kwaliteit, het gaat nu om vertrouwen en geduld.'

Bayern vervolgt zijn seizoen dinsdagavond met een kwartfinale in de DFB-Pokal, SC Freiburg is te gast. Na opnieuw een pot tegen Freiburg, nu uit en in de Bundesliga, wacht over acht dagen de Champions League-kraker thuis tegen Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Meer DFB Pokal
Meer over DFB Pokal
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.