Freiburg door het stof na muntincident en fans op het veld in bekerdebacle

Reacties

Freiburg kende een dinsdagavond om heen snel te vergeten. De werkgever van Oranje-doelman Mark Flekken werd in de halve finale van het bekertoernooi weggespeeld door RB Leipzig. De grootste frustratie zat hem echter in het gedrag van de fans.

Freiburg door het stof na muntincident en fans op het veld in bekerdebacle
© Pro Shots
SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 5
RB Leipzig
RB Leipzig

Het was een lelijk tafereel. De Portugese Leipzig-aanvaller André Silva was bezig aan zijn warming-up toen een fan zich liet gaan. De Freiburg-supporter wierp een munt richting de spits en raakte hem op het hoofd. Silva ging naar de grond, waarna hij woedend werd. Een opstootje volgde, terwijl supporters van Freiburg de boarding over klommen. Op de tribunes vonden ondertussen vechtpartijtjes plaats. Het gebeurde nadat de fans voor de aftrap al een actie tegen Red Bull, de eigenaar van Leizpig, voerde.

Tekst gaat verder onder de foto.

© Pro Shots

Nadat de doorgedraaide fans terug de tribune opgeduwd waren, mede dankzij hulp van de spelers van Freiburg, ging de wedstrijd verder. Op dat moment was het leed al geschied, want bij de rust had Leipzig al een 0-4 voorsprong genomen. 'Dit hoort niet in een stadion thuis', was het oordeel van trainer Christian Streich na afloop stellig. 'We hebben verloren, Leipzig was beter, dat is alles wat er gebeurde', nuanceerde hij het belang van een potje voetbal tegenover Sky.

Technisch directeur Jochen Saier verontschuldigde zich voor de gebeurtenissen op te tribunes. 'We kunnen alleen maar onze excuses aanbieden. We zijn uitgeschakeld, de emoties kunnen hoog oplopen, maar het is maar een wedstrijd die we verloren hebben', reageerde hij tegenover Kicker.

Tekst gaat verder onder de foto.

© Pro Shots

'Dit is niet mooi, je kan als supporter niet over het hek klimmen', reageerde aanvoerder Christian Günter afkeurend. Toch had de captain gemixte gevoelens. Hoog in de emotie verweet hij Silva ook schuld te hebben aan de situatie. 'Ga daar dan gewoon niet zo theatraal liggen. Dan stuw je de emoties alleen maar omhoog. Als ik een corner bij een uitwedstrijd neem, krijg ik ook wel eens dingen naar me toe. Dan ga ik niet liggen.'

Toch lijkt Freiburg een straf te kunnen verwachten. Scheidsrechter Sven Jabloski liet het duel na een kleine onderbreking verder gaan. Hij prees de spelers van Freiburg. 'Door hen werden de supporters beïnvloed. Daardoor konden de spelers van Leizpig weer veilig het veld over. Het staken van de wedstrijd heb ik nooit overwogen. Dat is wel het laatste redmiddel. Iedereen was genoeg beschermd om de wedstrijd voort te zetten. Wat de gevolgen voor de club zijn? Dat weet ik nu nog niet, maar ik heb genoteerd wat ik waargenomen heb.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer DFB Pokal
Meer over DFB Pokal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.