Eintracht Frankfurt kantelt wedstrijd in vier minuten en meldt zich in finale DFB-Pokal

De finale van de DFB-Pokal gaat dit jaar tussen Eintracht Frankfurt en RB Leipzig. Eerstgenoemde club wist in de halve eindstrijd VfB Stuttgart over de knie te leggen.

VfB Stuttgart
2 - 3
Eintracht Frankfurt

Stuttgart - Eintracht was een wedstrijd tussen de nummer vijftien en negen van de Bundesliga. Opvallend was vooral dat Stuttgart nog volop in de strijd is tegen degradatie, maar via het winnen van de DFB-Pokal ook nog de Europa League in zou kunnen. Zover kwam het niet.

Het verschil op het veld was merkbaar, want zeker het eerste half uur was Stuttgart de bovenliggende partij. Via Tiago Tomas kreeg de thuisploeg de eerste grote kans van de wedstrijd, ware het niet dat Kevin Trapp die poging met een fraaie redding onschadelijk wist te maken. Al viel het verdiende openingsdoelpunt kort daarna via diezelfde Tomas, die Trapp alsnog verschalkte met een lekkere knal in de korte hoek.

Eintracht wist de wedstrijd in een tijdsbestek van vier minuten volledig te kantelen. Kort na de onderbreking scoorde Evan Ndicka, waarna Daichi Kamada hetzelfde deed. De Japanner kapte zijn directe tegenstander uit en schoot raak in de korte hoek. Bij Stuttgart was het beste er wel af, zo leek het. Na een flitsende counter van Eintracht haalde doelman Fabian Bredlow van Stuttgart Randal Kolo Muani neer. De scheidsrechter wees naar de stip en Muani schoot de 1-3 binnen. De 2-3 van Enzo Millot kwam te laat. In de slotfase schreeuwde alles en iedereen bij Stuttgart om een strafschop, omdat er diep in blessuretijd hands gemaakt zou zijn door een speler van Eintracht, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan.

In de finale van 3 juni staat Eintracht tegenover titelhouder RB Leipzig, dat dinsdag Freiburg al met speels gemak opzij wist te zetten.