Flekken beleeft zeer slechte avond met Freiburg en loopt bekerfinale mis

SC Freiburg is er dinsdagavond niet in geslaagd om de finale van de DFB-Pokal te bereiken. De club kreeg met doelman Mark Flekken onder de lat liefst vier doelpunten tegen in de eerste helft, RB Leipzig bleek veel te sterk.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 5
RB Leipzig
RB Leipzig

Het was de grote Dani Olmo-show in Freiburg. De Spanjaard opende in de dertiende minuut zelf de score met het hoofd en leverde vervolgens drie assists achter elkaar af. Flekken zag de ene na de andere aanval van Leipzig op zich afkomen en moest dus vier doelpunten incasseren.

In de competitiewedstrijden tegen Bayern München (0-5), VfL Wolfsburg (0-6) en Borussia Dortmund (1-5) moest Flekken ook al vaak vissen, maar nog niet eerder kreeg hij dit seizoen voor het rustsignaal al vier goals om de oren.

In de tweede helft kwam Freiburg meer aan voetballen toe, omdat Josko Gvardiol na iets minder dan een uur rood kreeg voor het neerleggen van een doorgebroken speler. Door de forse achterstand werd het ondanks de rode kaart geen wedstrijd meer. Michael Gregoritsch zorgde voor nog wat vertier op de tribunes door een kwartier voor tijd de 1-4 binnen te koppen.

Het stemde de supporters misschien wat vrolijker, enkele minuten daarvoor lag de wedstrijd namelijk kort stil nadat reservespeler André Silva van Leipzig tijdens zijn warming-up werd geraakt door een muntstuk gegooid uit het publiek. Het was een volgend dieptepunt op een pijnlijke bekeravond voor Freiburg. Het werd ook nog 1-5 via een late strafschop van Dominik Szoboszlai. Leipzig gaat naar de finale (3 juni) en speelt in de eindstrijd tegen VfB Stuttgart of Eintracht Frankfurt.