'Bayern voldoet aan de wensen van Van Gaal'

Louis van Gaal heeft een akkoord bereikt met Bayern München, melden De Telegraaf en het Duitse boulevardblad Bild. Onder een aantal strikte voorwaarden zou AZ bereid zijn de trainer naar Beieren te laten vertrekken.

'Bayern voldoet aan de wensen van Van Gaal'

Van Gaal sprak met de clubleiding van Bayern over de invulling van zijn takenpakket en de financiële aspecten van een dienstverband. In beide gevallen wil de Duitse topclub aan de wensen van Van Gaal voldoen. De coach heeft AZ te kennen gegeven dat hij graag aan de slag gaat in München.

De Alkmaarse club wil Van Gaal onder twee voorwaarden laten gaan. In de eerste plaats wil de kersverse kampioen van Nederland een opvolger hebben vastgelegd voordat Van Gaal toestemming krijgt te vertrekken. Co Adriaanse geldt als belangrijkste kandidaat. De coach, die al eerder werkzaam was in Alkmaar, heeft komende zomer zijn handen vrij als hij vertrekt bij Red Bull Salzburg.

De tweede voorwaarde voor AZ is dat de club een flinke afkoopsom krijgt voor Van Gaal. Voorzitter Dirk Scheringa wil de trainer eigenlijk helemaal niet laten gaan. 'Wij houden Louis aan zijn contract', zei de preses nog aan het begin van deze week. De vraag is of Scheringa vasthoudt aan dat standpunt als Van Gaal aangeeft per se naar Bayern te willen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen