Hoeness: 'Geen afkoopsom voor Van Gaal'

Louis van Gaal zegt niets over een eventueel vertrek uit Alkmaar, maar bij Bayern München wijzen de signalen nadrukkelijk in de richting van de Nederlandse trainer.

Hoeness: 'Geen afkoopsom voor Van Gaal'

Uli Hoeness ontkent al niet meer dat Van Gaal de voornaamste kandidaat is bij Der Rekordmeister. De manager van Bayern haastte zich om een akkoord te ontkennen, maar zijn uitlatingen in de Süddeutsche Zeiting wijzen op meer dan een oriënterende fase.

'Hij gaat dan bij ons dan niet voor één jaar tekenen, maar een contract voor twee, drie jaar krijgen', liep Hoeness op de zaken vooruit. Dat Van Gaal nog tot medio 2010 vastligt bij AZ is schijnbaar geen probleem. 'Zoals het er naar uit ziet, komt hij daar onderuit', zegt Hoeness. 'We hoeven geen afkoopsom te betalen.'

Van Gaal onthoudt zich van commentaar en herhaalde na de nederlaag tegen FC Twente zijn standpunt. 'Ik heb de Nederlandse journalisten al gezegd dat ik geen vragen over Bayern München wil beantwoorden. Dat moet ik nu helaas ook tegen u zeggen', kregen de Duitse journalisten te horen.

Bayern München is op zoek naar een nieuwe trainer, die het vanaf komende zomer overneemt van tussenpaus Jupp Heynckes. Die nam het afgelopen week over van de ontslagen Jürgen Klinsmann.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen