'Van Gaal de droomkandidaat voor Bayern München'

Bayern München heeft een profielschets gemaakt voor zijn nieuwe trainer. Louis van Gaal heet de droomkandidaat te zijn voor de Beierse club.

'Van Gaal de droomkandidaat voor Bayern München'

Terwijl Jupp Heynckes als interim-coach het seizoen van Bayern moet redden, is de Beierse club naarstig op zoek naar de trainer die vanaf komend seizoen de erfenis van de ontslagen Jürgen Klinsmann krijgt. Volgens Kicker is Van Gaal de ideale kandidaat. Van Gaal past in elk geval in het profiel dat voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van de nieuwe trainer schetst. 'We willen dat de nieuwe man met zijn persoonlijkheid, zijn autoriteit en kwaliteit de ploeg laat groeien', aldus Rummenigge. 'Hij moet een duidelijk plan hebben. We hebben geen behoefte ons met de ploeg te moeten bemoeien.'

Van Gaal heeft er nooit een geheim van gemaakt Bayern München te zien als een interessante club om te werken. De AZ-coach heeft in Alkmaar echter nog een contract tot medio 2010. Bovendien is hij met de Belgische bond in gesprek over de functie van bondscoach.

Bayern heeft wel al een opvolger voor Uli Hoeness binnen. Christian Nerlinger (36) heeft zich als teammanager zodanig ontwikkeld dat hij vanaf 1 januari 2010 de rol van technisch manager krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen