Bayern wijst Klinsmann de deur en stelt Heynckes aan

Het doek is gevallen voor Jürgen Klinsmann als trainer van Bayern München. Jupp Heynckes heeft tijdens de laatste vijf competitiewedstrijden de leiding in handen bij Der Rekordmeister.

Bayern wijst Klinsmann de deur en stelt Heynckes aan

Klinsmann was pas sinds afgelopen zomer in functie bij Bayern en had nog een contract tot medio 2010. Van een succesvolle samenwerking is nooit sprake geweest. Zoals wel vaker in München, Bayern staat ook wel bekend onder de bijnaam FC Hollywood, was het ook onder het bewind van Klinsmann geen moment rustig binnen de club.

Hoewel Bayern nog kans maakt op de titel in de Bundesliga, zijn de prestaties in de competitie tegenvallend. Zo verloor de ploeg onder meer met 5-2 van Werder Bremen en met 4-1 van VfL Wolfsburg. Vier dagen na laatstgenoemde nederlaag kreeg Bayern bovendien in de Champions League alle hoeken van het veld te zien tegen Barcelona. De 4-0 nederlaag in Camp Nou leidde de Europese uitschakeling in, want in de thuiswedstrijd kwamen de Duitsers niet verder dan 1-1.

De druk op Klinsmann nam de laatste weken grote vormen aan. Duitse media speculeerden over het vertrek van de trainer aan het einde van het seizoen. De clubleiding van Bayern besloot maandag echter al per direct afscheid te nemen van de voormalige bondscoach van Duitsland. De 1-0 thuisnederlaag van Bayern tegen Schalke 04 was het laatste duel van Klinsmann als eindverantwoordelijke.

Heynckes is aangesteld als opvolger voor de laatste vijf wedstrijden. De 63-jarige coach was eerder werkzaam bij Bayern vanaf de zomer van 1987 tot oktober 1991. Tijdens die periode pakte hij twee keer de landstitel met de club uit München. Voor een derde kampioenschap met Bayern dient Heynckes met zijn ploeg drie punten goed te maken op koploper VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen