Klinsmann mist Lahm en degradeert Rensing

De voorbereiding van Bayern München op het eerste kwartfinaleduel met Barcelona in de Champions League is verre van ideaal. Philipp Lahm heeft op het laatste moment moeten afhaken, terwijl ook duidelijk is geworden dat coach Jürgen Klinsmann een keeperswissel doorvoert.

Klinsmann mist Lahm en degradeert Rensing

Hans-Jörg Butt zal in Camp Nou het doel verdedigen van Bayern. De 34-jarige keeper stond sinds zijn komst van Benfica afgelopen zomer pas een keer eerder onder de lat bij de club uit München. Dat was op 10 maart toen Bayern met liefst 7-1 te sterk was voor Sporting Lissabon.

De basisplaats voor Butt betekent dat het vertrouwen van Klinsmann in Michael Rensing tot het nulpunt is gedaald. De 24-jarige sluitpost wist dit seizoen nog niet te overtuigen en moest afgelopen zaterdag tegen VfL Wolfsburg liefst vijf treffers incasseren.

De 5-1 nederlaag in de Bundesliga in combinatie met de personele problemen waar Klinsmann mee kampt maken dat de Duitse club niet onbezorgd naar Barcelona is afgereisd.

Het was al duidelijk dat de centrale verdedigers Daniël Van Buyten en Lucio niet zouden kunnen spelen en linksback Lahm moest woensdag afhaken vanwege een kuitblessure. Christian Lell zal zijn plaats innemen en wordt met de zware taak belast Barcelona-ster Lionel Messi in bedwang te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen