'Klinsmann maakt Kapitän Van Bommel kopje kleiner'

Bild weet het zeker: Klinsi macht seinen Kapitän klein. Jürgen Klinsmann gaat de strijd aan met Mark van Bommel, weet het sensatieblad. De aanvoerder van Bayern München zat woensdag op de bank tegen 1. FC Nurnberg in het toernooi om de DFB-Pokal. Eerder keek de Oranje-international al eens vanaf de bank toe tijdens het competitietreffen met 1. FC Köln.

Volgens Bild kan dat geen toeval zijn. Het zou niet alleen te maken hebben met Van Bommels optreden tegen Werder Bremen, toen hij grossierde in balverlies, maar vooral met zijn gebrekkige discipline op het veld. Op de tweede speeldag moest Bayern immers een uur lang met tien man spelen omdat de Limburgse middenvelder rood had gekregen.

Bild concludeert dan ook: 'Het is bitter voor Van Bommel. Klinsi wil hem blijkbaar afserveren.' En in datzelfde blad deelt oud-international én Bayern-speler Stefan Effenberg die mening: 'Als je als aanvoerder wisselspeler bent, dan is het verdammt schwer door je medespelers als leider te worden erkend. Je moet als speler weten dat de trainer honderd procent achter je staat.'

Klinsmann zegt dat hij rouleert met zijn spelers. 'Om te kunnen concurreren in de Bundesliga en de Champions League moet ik veel spelers rouleren. Niet op alle posities, maar zeker op enkele.' Zo had hij tegen Nürnberg in totaal vier spelers op de bank gezet, die vijf dagen eerder nog speelden tegen Werder Bremen: Van Bommel, Daniel Van Buyten, Christian Lell en Lukas Podolski.

'Onze selectie is erg goed. Aanval, middenveld, verdediging; alle posities zijn dubbel bezet. We hebben enkele spelers die een stap voorwaarts hebben gezet', vertelt Klinsmann op de website van Bayern. En in Bild zegt Klinsi: 'Voor Mark betekent dat, dat hij concurrentie krijgt van Andi Ottl, die zeer goed traint.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen