Bayern vindt op het nippertje een gat in de Berlijnse muur

Reacties

Bayern München heeft puntenverlies geleden. Wel werd in extremis een nederlaag voorkomen in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC. Robert Lewandowski bepaalde de eindstand op 1-1.

Bayern vindt op het nippertje een gat in de Berlijnse muur

Het regende complimenten aan het adres van Bayern na de 5-1 in de Champions League op Arsenal eerder deze week. Veel tijd om na te genieten had de Bundesliga-koploper niet. Hertha zette Arjen Robben en co namelijk al snel met beide benen op de grond in de Duitse hoofdstad.

Dat gebeurde namelijk al in de 21ste minuut. Vedad Ibisevic trok naar de eerste paal bij een vrije trap van Marvin Plattenhardt en stuurde de bal hoog de korte hoek in. Manuel Neuer zat er nog wel aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen. Bayern wist dat het voor een loodzware opgave stond. Hertha had dit seizoen in eigen huis in de competitie nog maar vier treffers geïncasseerd. Bovendien verdedigde de thuisploeg compact en werd het een paar keer gevaarlijk op de counter.

Het veldspel van Bayern was lange tijd te stroperig om Hertha in grote problemen te brengen. Flankspelers Douglas Costa en Robben werden veelvuldig gezocht, alleen grote kansen bleven lang uit. Een wat slap schot van Robben in de korte hoek werd eenvoudig gestopt door doelman Rune Jarstein. Carlo Ancelotti voelde zich genoodzaakt om Robert Lewandowski, die eigenlijk rust kreeg, na een uur alsnog binnen de lijnen te brengen. Als invaller moest Xabi Alonso bovendien meer lijn brengen in het aanvalsspel van de lijstaanvoerder.

Vedad Ibisevic maakte tegen Bayern München zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen.
Vedad Ibisevic maakte tegen Bayern München zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen.

Het resulteerde bij vlagen in een omsingeling. Bayern probeerde het vanuit alle hoeken en standen. Telkens werden de gaten echter dichtgelopen door Hertha of lag/stond er iemand in de weg. Ancelotti nam in de slotfase nog meer risico door Kingsley Coman binnen de lijnen te brengen voor Juan Bernat. Ook dat leek niet het gewenste resultaat te hebben.

De frustratie nam toe bij Bayern, dat wel steeds maar weer de druk opvoerde. Jarstein redde fraai bij een vrije trap van David Alaba en kwam met de schrik vrij bij een poging van Robben. Dat schot van de Nederlander werd gekraakt, maar de hoofdrol van Robben kwam er in de vijfde minuut van de extra tijd alsnog. De flankspeler stond volledig vrij bij een vrije trap. De bal viel voor de voeten van Lewandowski bij het van richting veranderde schot van Robben en de Pool redde een punt voor Bayern.

Bayern blijft koploper, maar achtervolger RB Leipzig kan wel dichterbij komen als het zondag wint van Borussia Mönchengladbach. Het verschil tussen de nummer één en twee in de Bundesliga is nu nog acht punten. Hertha staat zesde met drie punten minder dan de nieuwe nummer drie Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.