Bayern-verdediger Lucas Hernández ontloopt gevangenisstraf

Reacties

Lucas Hernández kan gewoon in actie blijven komen voor Bayern München. De 25-jarige verdediger ontloopt een gevangenisstraf, die hem boven het hoofd hing wegens het niet naleven van een contactverbod met zijn huidige vrouw. Het blijft bij een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 96 duizend euro.

Bayern-verdediger Lucas Hernández ontloopt gevangenisstraf
© Pro Shots

Hernández was verwikkeld in een rechtszaak die teruggaat uit 2017. De Franse international, toen nog speler van Atlético Madrid, en zijn partner gingen elkaar destijds op straat fysiek dusdanig te lijf dat ze allebei gewond raakten. De rechter legde een wederzijds contactverbod op van zes maanden, maar het stel negeerde dat en ging samen doodleuk op huwelijksreis. Bij terugkomst in Spanje werd Hernández aangehouden, maar ook weer vrijgelaten. Zijn vrouw werd tegelijkertijd níét opgepakt, omdat de rechtbank haar nog niet had laten weten dat het contactverbod ook voor haar gold.

Hernández hing wegens het negeren van dat contactverbod een celstraf van een jaar boven het hoofd en ging eerder al in beroep tegen de straf. Dat werd echter afgewezen omdat hij in 2017 al 31 dagen taakstraf opgelegd had gekregen, maar die niet afmaakte. Nu heeft de rechter het beroep wel toegekend. Spaanse media melden dat Hernández een voorwaardelijke celstraf van zes maanden krijgt met een proeftijd van vier jaar. Daarnaast moet de verdediger een boete van 96 duizend euro betalen, die hij in 240 termijnen moet afbetalen (een dagelijks bedrag van 400 euro).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer L. Hernández
Meer over L. Hernández
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.