Bayern niet bang voor bondsoordeel rondom curieuze wisselfout

Bayern München heeft er vertrouwen in dat het een onreglementaire nederlaag kan ontlopen. SC Freiburg maakte maandagavond bekend dat het in beroep gaat na de verloren wedstrijd, waarin Bayern kort met twaalf man binnen de lijnen stond.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 4
Bayern München

Het opmerkelijke moment speelde zich af in de 86ste minuut. Invaller Niklas Süle kwam in het veld en de bedoeling was dat Kingsley Coman de omgekeerde weg zou bewandelen. Dat deed de Franse aanvaller echter niet, waarna het spel zo'n twintig tellen doorging en Coman de bal weer toucheerde. Na minutenlang oponthoud hervatte scheidsrechter Christian Dingert het duel met een scheidsrechtersbal én elf tegen elf.

De verwarring rond de wissel ontstond door een verkeerd rugnummer dat getoond werd door de vierde official, SC Freiburg stapte naar de bond om in beroep te gaan. Via directeur Michael Gerlinger reageerde Bayern na dat besluit. 'We zijn ervan overtuigd dat de bond maar tot één beslissing kan komen volgens de geldende regelementen: dat onze 4-1 overwinning blijft staan', aldus de vice-president tegenover persbureau DPA.

Bild dook eerder nog in de statuten van de Duitse voetbalbond en vond in paragraaf 17 de volgende passage. 'Als een speler niet in aanmerking komt om een wedstrijd te spelen of in te vallen, heeft het team dat verwijtbaar die speler heeft ingebracht de wedstrijd met 2-0 verloren en de tegenstander met 2-0 gewonnen, tenzij de wedstrijd nog niet door de scheidsrechter was hervat.'