SC Freiburg in beroep: wisselfout komt Bayern mogelijk duur te staan

Reacties

SC Freiburg tekent beroep aan tegen de 1-4 nederlaag die het afgelopen weekend leed tegen Bayern München, dat kort met twaalf man op het veld stond. Dit kondigt de werkgever van Mark Flekken aan op de officiële website van de club. Een reglementaire nederlaag dreigt nu voor Bayern.

SC Freiburg in beroep: wisselfout komt Bayern mogelijk duur te staan
SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 4
Bayern München
Bayern München

Bayern beleefde zaterdag een zorgeloze middag in Freiburg en stond vier minuten voor tijd op een 1-3 voorsprong. Toen ging het mis: invaller Niklas Süle kwam in het veld en de bedoeling was dat Kingsley Coman de omgekeerde weg zou bewandelen. Dat deed de Franse aanvaller echter niet, waarna het spel zo'n twintig tellen doorging en Coman de bal weer toucheerde.

Na minutenlang oponthoud hervatte scheidsrechter Christian Dingert het duel met een scheidsrechtersbal én elf tegen elf. Al snel na het eindsignaal dook BILD in de statuten van de Duitse voetbalbond. Daar vond het in paragraaf 17 de volgende passage. 'Als een speler niet in aanmerking komt om een ​​wedstrijd te spelen of in te vallen, heeft het team dat verwijtbaar die speler heeft ingebracht de wedstrijd met 2-0 verloren en de tegenstander met 2-0 gewonnen, tenzij de wedstrijd nog niet door de scheidsrechter was hervat.' Dat laatste was dus wel het geval.

(tekst gaat door onder de samenvatting)

De bal kwam bij Freiburg te liggen. De zege van Bayern zou gewoon blijven staan als de nummer vijf van de Bundesliga niet in beroep zou gaan. Freiburg heeft echter besloten om zich te melden bij de Duitse voetbalbond.

'Allereerst: buiten onze schuld bevinden we ons in een dilemma', schrijft de club. 'SC Freiburg had geen aandeel in of invloed op de gebeurtenissen rond het wisselproces. Niettemin dwingen de regels van de DFB ons formeel om een ​​actieve rol te spelen. In principe hebben we geen enkel belang bij deze actieve rol, die ons tegen onze wil is gegeven, en we voelen ons er buitengewoon ongemakkelijk bij.'

Freiburg noemt het 'ongepast' dat de club de knoop moet doorhakken. 'Desalniettemin heeft het bestuur na intensieve discussies op verschillende niveaus en een juridisch onderzoek besloten om in beroep te gaan', zo klinkt het. Voor Bayern dreigt nu een 2-0 nederlaag, terwijl Freiburg hoopt drie punten cadeau te krijgen in zijn jacht op Champions League-voetbal. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
6
SC Freiburg
34
15
10
9
58-46
+12
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.