Bayern kampioen na slachtpartij in Wolfsburg

Reacties

Na teleurstellende weken heeft Bayern München zich zaterdag gekroond tot kampioen. VfL Wolfsburg moest lijdzaam toezien hoe de Beierse ploeg zich met een eclatante zege (0-6) verzekerde van de vijfde Duitse titel op rij.

Bayern kampioen na slachtpartij in Wolfsburg

Bayern München had afgelopen twee weken de hoop op zowel de Champions League-winst als de Duitse beker zien vervliegen. Door toedoen van Real Madrid en Borussia Dortmund nam de maand april dramatische vormen aan voor de Beierse formatie. Maar het laatste duel van april zorgde voor een meer dan schrale troost, namelijk het bracht de zekerheid van de 27ste Duitse titel.

Al na de eerste helft had Der Rekordmeister de twijfel weggenomen. Na 2003 en 2008 kon Bayern voor de derde keer de champagne ontkurken in de Volkswagen-Arena. Een fraaie vrije trap van David Alaba bleek de opmaat voor een soepele eerste 45 minuten voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Robert Lewandowski onderstreepte daarin zijn waarde voor Bayern. De Poolse spits trof voor rust twee keer doel en voerde zo zijn seizoentotaal op tot 28 Bundesliga-goals.

De laatste concurrent RB Leipzig had eerder op de dag met een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Ingolstadt 04 de deur naar het kampioenschap opengezet. Een overwinning in Wolfsburg was voor Bayern genoeg om drie duels voor het einde verzekerd te zijn van de titel.

Riechedly Bazoer had koud uit de kleedkamer Wolfsburg iets van hoop kunnen geven. De middenvelder kwam echter net een teentje te kort om de 1-3 te maken. Het was niet meer dan een opleving van de thuisploeg in een wedstrijd, waarin een oppermachtig Bayern freewheelend naar het laatste fluitsignaal toewerkte.

Het bleef daar niet bij voor Wolfsburg. Na de uitsluiting van Luiz Gustavo, die tot zijn grote ergernis in de 78ste minuut tegen zijn oude club twee keer geel kreeg, zette Thomas Müller de 0-5 op het scorebord. De Duitse international schoot binnen nadat Lewandowski tegen de paal had geschoten. Joshua Kimmich tekende voor het slotakkoord.

Tegenover de vreugde van Bayern staan de onverminderd grote zorgen van Wolfsburg. Voor trainer Andries Jonker werd het weerzien met zijn oude formatie eentje om niet lang bij stil te staan. Door de nederlaag blijft lijfsbehoud een vraagteken, zeker omdat Die Wölfe zondag sowieso naar de vijftiende plaats zakken aangezien concurrenten Hamburger SV en FC Augsburg elkaar treffen.

Wolfsburg had al eerder op de dag moeten constateren dat de situatie er al niet beter op was geworden. Nummer zeventien Ingolstadt was immers tot vier punten genaderd door het onverwachte succes tegen RB Leipzig, iets dat juist de inleiding was geweest voor het kampioensfeest van Bayern.

Na ruim een uur voegde Robben een persoonlijk succes toe aan de wedstrijd die de Oranje-international zijn tiende landstitel in zijn carrière bezorgde. Ietwat gelukkig kreeg hij de bal mee, waarna hij naar binnen sneed en Wolfsburg-keeper Koen Casteels bij de eerste paal verschalkte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.