Bayern blaast ook Dortmund omver met dank aan Robben

Niets lijkt Bayern München in de weg te staan op weg naar de titel in de Bundesliga. De Duitse koploper was zaterdag te sterk voor Borussia Dortmund: 4-1. Arjen Robben deed een duit in het zakje.

Bayern kwam uitstekend uit de startblokken in de Allianz Arena. Franck Ribéry schoot al na vier minuten een afgeslagen voorzet van Philipp Lahm tegen de touwen. Zes minuten later verdubbelde Robert Lewandowski de marge door een vrije trap precies over de muur in het doel van Roman Bürki te plaatsen.

Na de dreun in de beginfase veegde Dortmund de scherven op. Dat de bezoekers nog niet kansloos waren, bewees Raphaël Guerreiro na twintig minuten. Na slap verdedigend werk van Arturo Vidal kwam de bal voor de voeten van de middenvelder, die snoeihard raak schoot in de kruising: 2-1.

Zo mocht Dortmund even hopen, maar Robben maakte vlak na rust al een einde aan die hoop. De Nederlandse aanvaller kreeg de bal van Ribéry, kapte naar binnen en schoot met links raak: 3-1. Het is het handelsmerk van Robben, maar niemand van Dortmund hield hem tegen.

De tweede helft kende weliswaar een stuk minder kansen, maar Bayern scoorde nog wel. Bürki haalde Lewandowski in het strafschopgebied onderuit en de bal ging op de stip. De Poolse spits benutte de penalty zelf en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

Bayern houdt door de zege een voorsprong van tien punten op nummer twee RB Leipzig. Dortmund staat vierde met vijftig punten. Beide teams spelen komende week in de kwartfinale van de Champions League. Bayern speelt woensdag thuis tegen Real Madrid, Dortmund een dag eerder tegen AS Monaco.