Bayern-beest ontwaakt en kleineert Borussia Dortmund

Reacties

Bayern München heeft alle twijfels in één klap weggenomen. Concurrent Borussia Dortmund werd zaterdag in een directe confrontatie genadeloos de koppositie in de Bundesliga ontnomen.

Bayern-beest ontwaakt en kleineert Borussia Dortmund
Bayern München
Bayern München
5 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De druk op Bayern op weg naar de Bundesliga-kraker was groot. Het onnodige puntenverlies bij SC Freiburg van vorige week, het verlies van de koppositie en de midweekse ontsnapping in de bekerstrijd tegen Heidenheim hadden de spanning in Beieren tot een kookpunt gebracht. De selectie heette te oud te zijn en Der Rekordmeister werd daarom afgeschreven. Bijzaken als het geplande feestje van Jérôme Boateng enkele uren na afloop van de kraker kregen daarbij het karakter van een halszaak. Kortom, Bayern was weer FC Hollywood in volle glorie.

Juist die opgevoerde druk bleek de motivatie die Bayern nodig had om alle criticasters de mond te snoeren. De ploeg van trainer Niko Kovac liep in de eerste helft compleet over Borussia Dortmund heen. De 4-0 voorsprong bij rust was niet meer dan logisch gezien de verhoudingen op het veld.

In de tiende minuut opende Mats Hummels met een rake kopbal het Bayern-gala met zijn oude club BVB als figurant. Na een pijnlijke fout van Dortmund-verdediger Axel Zagadou greep Robert Lewandowski zijn kans om in de zeventiende minuut zijn tweehonderdste Bundesliga-treffer te maken. De Poolse goalgetter werd ook de eerste speler in de Bundesliga die vijf keer op rij tegen zijn oude club scoorde.

Los van de klappen van oude bekenden Hummels en Lewandowski moest Borussia Dortmund meer incasseren van het ontketende Bayern. Javi Martínez en Serge Gnabry droegen met hun goals bij aan de strafexercitie voor de gasten in de eerste helft. De honderdste confrontatie tussen de twee Duitse grootmachten was eenzijdig.

Na rust liet Bayern de teugels wat vieren. De buit was binnen, het punt was gemaakt. Der Rekordmeister ligt weer op koers voor 29ste titel in de clubhistorie. Bayern heeft namelijk dankzij de overwinning de koppositie overgenomen van Borussia Dortmund, dat met een punt achterstand van de prooi de jager is geworden. Die verandering van status kon niet worden voorkomen in de tweede 45 minuten, als antwoord op het veelzeggende antwoord van Bayern op alle kritiek. Het laatste woord was voor Lewandowski, met de 5-0.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
'Oude garde en jong talent vormen mooie mix bij Bayern'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.