Bayern-trainer Kovac hekelt aandacht voor timing Boateng-feestje

Reacties

In de aanloop naar de Duitse kraker tussen Bayern München en Borussia Dortmund van zaterdag gaat het volgens Niko Kovac te veel over een feestje dat Jérôme Boateng vlak ná de topper heeft gepland.

Bayern-trainer Kovac hekelt aandacht voor timing Boateng-feestje
Bayern München
Bayern München
5 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Ongeveer drie uur na het laatste fluitsignaal in de Allianz Arena presenteert Boateng de nieuwste uitgave van zijn magazine Boa. Duitse media vinden de timing mild uitgedrukt frappant, omdat niemand bij Bayern München zit te wachten op een feestje (met rapper en al) als de topper verloren gaat. Boateng heeft ook zijn teamgenoten uitgenodigd.

'Ik heb er ook van gehoord. Persoonlijk had ik het niet gedaan, maar aan de andere kant mag iedereen zelf weten wat hij doet in zijn vrije tijd', meldde Kovac donderdag tijdens een persconferentie. De trainer van Bayern kon zijn ergernis over de aandacht hiervoor niet verbergen. 'Ik vind dat het met de vinger naar anderen wijzen eens moet ophouden. Het gaat te ver. De discussie hierover vind ik niet in orde.'

Boateng maakte woensdag als invaller zijn opwachting in het krankzinnige bekerduel dat Bayern afwerkte met Heidenheim uit de Tweede Bundesliga. Der Rekordmeister maakte - mede doordat het bijna het volledige duel met tien man speelde - niet bepaald een stabiele indruk, maar won wel met 5-4.

Na afloop van dat treffen haalde Kovac in gesprek met het Duitse Sport1 hard uit naar zijn spelers. 'Natuurlijk word ik soms gek hiervan, maar we moeten verder. Als ik na een fout diegene moet slachtofferen, krijg ik problemen om elf spelers op te stellen. Wel moeten we het aantal fouten flink verminderen.'

Bayern München kijkt tegen een achterstand van twee punten aan op Borussia Dortmund.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.