Tiental Bayern ontsnapt in krankzinnig duel met stuntploeg Heidenheim

Bayern München heeft zich dankzij een waar spektakelstuk geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal. Der Rekordmeister ging met een achterstand de rust in tegen stuntploeg 1. FC Heidenheim en stond na een kwartier al met een man minder, maar stelde in de knotsgekke tweede helft orde op zaken.

Bayern München
5 - 4
Heidenheim
Heidenheim

Bayern moest het tegen Heidenheim doen zonder Manuel Neuer en David Alaba, die allebei niet helemaal wedstrijdfit waren. Daarnaast begon de grieperige Robert Lewandowski tegen de nummer zes uit de 2. Bundesliga op de bank. Thomas Müller stond daarom in de punt van de aanval, Sven Ulreich nam plaats onder de lat en Rafinha was de linksback.

Bayern leek tegen Heidenheim, dat eerder dit seizoen stuntte door het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz uit te schakelen in het toernooi om de DFB Pokal, op weg naar een gemakkelijke avond. Al in de twaalfde minuut kopte Leon Goretzka de 1-0 tegen de touwen uit een hoekschop. Drie minuten later ging het helemaal mis. Niklas Süle kwam wild in en was veel te laat, wat hem een directe rode kaart opleverde.

De vrije trap die volgde werd tegen de lat geschoten, maar in de 26ste minuut moest Bayern toch buigen. Met inmiddels Jérôme Boateng voor Franck Ribéry binnen de lijnen, kopte Robert Glatzel bij de tweede paal knap tegendraads raak: 1-1. Zes minuten voor rust kwam Heidenheim zelfs op voorsprong. Marc Schnatterer vond vanaf een meter of zeventien van het doel de verre hoek.

In de rust nam Bayern-trainer Niko Kovac risico door zijn laatste twee wissels te gebruiken. Lewandowski en Kingsley Coman kwamen binnen de lijnen voor James Rodríguez en Rafinha. Met de twee frisse aanvallers binnen de lijnen stelde Bayern binnen tien minuten orde op zaken. Müller maakte uit de draai op knappe wijze de 2-2, voordat Lewandowski op aangeven van Müller de 3-2 tegen de touwen gleed.

Bayern-plaaggeest Robert Glatzel viert feest na een van zijn doelpunten voor Heidenheim.

De doelpunten kwamen keihard aan bij Heidenheim, dat het plotseling helemaal kwijt was. Met tien man liep Bayern over de tegenstander heen en de 4-2 van Serge Gnabry kwam dan ook niet als een verrassing. De Duitse international, die al weken indruk maakt als vervanger van de langdurig geblesseerde Arjen Robben, schoot bij de tweede paal raak nadat een corner werd doorgekopt door Mats Hummels.

Uit het niets bracht Heidenheim de spanning echter terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Glatzel. Het bleek voor Bayern reden om te gaan bibberen en dat ging al snel mis. Hummels werd simpel uitgespeeld en hield vervolgens opzichtig vast: penalty. Het buitenkansje werd feilloos omgezet in de 4-4 door Glatzel, die daarmee zijn hattrick completeerde.

Toch plaatste Bayern zich in navolging van Hamburger SV en RB Leipzig voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi. Zes minuten voor tijd ging namelijk ook voor de mannen van Kovac de bal op de stip, vanwege hands. Lewandowski had net als bij de 3-2 weinig last van zijn griepje en schoot feilloos raak: 5-4. De laatste kwartfinale gaat tussen Schalke 04 en Werder Bremen, die elkaar woensdagavond om 20.45 uur treffen.