Batshuayi dendert door en bezorgt België winst in Polen

Reacties

België heeft dinsdagavond op bezoek bij Polen een nipte overwinning geboekt in de Nations League. Michy Batshuayi was weer goud waard voor de Rode Duivels en zette zichzelf in de etalage.

Batshuayi dendert door en bezorgt België winst in Polen
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 1
België
België

Batshuayi redde in de eerste speelronde van de Nations League diep in de extra speeltijd de eer namens België tijdens het thuisduel met Nederland (1-4). Het was de 24ste treffer in zijn interlandcarrière, waarmee de spits in de toptien van de topscorersranglijst aller tijden kwam. Elf dagen later volgde ook doelpunt nummer 25, waarmee hij nu achtste staat.

Op aangeven van Youri Tielemans kopte Batshuayi na ruim een kwartier raak in Warschau, waarmee hij de bezoekers op voorsprong zette. De bijna transfervrije aanvaller speelde een hoofdrol in de Poolse hoofdstad, want een doelpunt van Eden Hazard op aangeven van Batshuayi werd afgekeurd vanwege nipt buitenspel en zelf was de spits kort voor rust ook nog dicht bij de 0-2.

Batshuayi gaf daarmee een aardig visitekaartje af, want onduidelijk is nog waar hij komend seizoen speelt. Zijn contract met Chelsea wordt na zes seizoenen niet verlengd en de 28-jarige aanvaller kan dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Brighton & Hove Albion, Leeds United en Wolverhampton Wanderers worden genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor Batshuayi.

Het bleef uiteindelijk ook bij die ene treffer van Batshuayi, waardoor België nu zeven punten heeft uit vier duels. Daarmee is de ploeg van bondscoach Roberto Martínez tweede achter Nederland.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Polen
Meer over Polen
Meer België
Meer over België
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer M. Batshuayi
Meer over M. Batshuayi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.