Basel-spits Streller: 'Verschil met Chelsea is 500 miljoen'

FC Basel-spits Marco Streller is uiteraard teleurgesteld over de uitschakeling in de Europa League, maar kan de nederlaag op Stamford Bridge tegen Chelsea (3-1) wel relativeren.

'Ik weet niet wat er gebeurde in de tweede helft', vertelde Streller na afloop van de wedstrijd. 'Chelsea scoorde uit twee counter-aanvallen, maar het derde doelpunt (afstandsschot David Luiz, red.) was geweldig. Daarna waren wij dood.'

'Maar de eerste helft speelden we erg goed', vervolgt de aanvaller, die ook al een voorspelling voor de finale heeft. 'We hadden kansen, maar Chelsea is een fantastisch team. Ik denk dat ze Benfica zullen verslaan in de finale.'

'Bedenk wat het verschil is tussen ons team en Chelsea. Dat is vijfhonderd miljoen euro. Ze zijn individueel beter en hebben nou eenmaal veel meer ervaring. Er lopen spelers van wereldklasse die aan deze wedstrijden gewend zijn.'

Het gebrek aan ervaring is volgens Streller dan ook cruciaal geweest. 'Het was onze eerste keer in de halve finale, daarvan heeft Chelsea kunnen profiteren. We hebben een prachtig Europa League-seizoen gehad en nu moeten we ons focussen op het Zwitserse kampioenschap en de nationale beker.'

De finale van de Europa League tussen Benfica en Chelsea wordt op 15 mei gespeeld in de Amsterdam Arena.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.