Barcelona vindt oplossing voor Alba-roofbouw bij Real Betis

Reacties

Barcelona heeft eindelijk een tweede linksback voor achter Jordi Alba gevonden. Junior Firpo moet de Spaanse international gaan ontlasten, hij komt over van Real Betis en tekent een contract voor vijf seizoenen. Barcelona betaalt een bedrag van achttien miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot dertig miljoen.

Barcelona vindt oplossing voor Alba-roofbouw bij Real Betis

Firpo brak in de tweede helft van het seizoen 2017/18 door in Sevilla en groeide uit tot een van de sterkste vleugelverdedigers in La Liga, zeker offensief. De 22-jarige verdediger is qua speelstijl vergelijkbaar met Alba. Firpo is in de Dominicaanse Republiek geboren en heeft de Spaanse nationaliteit.

Bij Barcelona was er links in de verdediging een probleem sinds het vertrek van Lucas Digne naar Everton. Eigenlijk was er geen alternatief voor Alba, die vorig seizoen voor zijn club tot 54 optredens kwam. Firpo is na Antoine Griezmann, Frenkie de Jong en doelman Neto de vierde versterking voor komend seizoen bij de Catalanen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.