'Barcelona verliest icoon: Busquets licht club in over vertrek'

Reacties

Sergio Busquets is bezig aan zijn laatste seizoen bij Barcelona. Volgens Marca heeft de 34-jarige middenvelder de knoop doorgehakt over zijn toekomst en heeft hij dinsdag verschillende personen binnen de club ingelicht over zijn besluit.

'Barcelona verliest icoon: Busquets licht club in over vertrek'
© Pro Shots

De spelverdeler twijfelde lang over zijn toekomst in Camp Nou. Barça deed hem een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen en gunde Busquets tijd om na te denken over zijn opties. De 143-voudig Spaans international heeft het voorbije vrije weekend, waarin Barcelona door de bekerfinale tussen Real Madrid en Osasuna niet in actie kwam, aangegrepen om een beslissing te maken.

Het is alleen nog de vraag wanneer Busquets en de club het vertrek naar buiten toe gaan bevestigen. Dat zou al snel kunnen gebeuren, mogelijk na de uitwedstrijd tegen Espanyol. In dat duel kan Barça komende zondag de titel grijpen. Voor Busquets zou dat zijn negende landstitel met de Catalanen zijn. De middenvelder uit de eigen opleiding maakt al sinds 2008 deel uit van de selectie en speelde liefst 719 wedstrijden voor de grootmacht.

Uit het voorstel dat Barcelona aan Busquets deed, sprak volgens Marca overigens weinig waardering, al zei het misschien meer over de financiële situatie bij de club van Frenkie de Jong. Als Busquets was ingegaan op het aanbod, dan was hij volgend seizoen slechts dertig procent gaan verdienen van wat zijn salaris nu is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.